Rapportages
De meest simpele vorm van voorouderonderzoek is de stamreeks. Deze bevat de directe naamreeks van vader op zoon zonder zijtakken.

Een genealogie of stamboom geeft een overzicht van alle dragers van eenzelfde achternaam die van één stamvader afstammen, in de mannelijke lijn. Een omvangrijke uitbreiding van de stamreeks dus.

Een parenteel is de volgende uitbreidingsvorm. Hierin worden, uitgaande van een ouderpaar, alle nakomelingen gezocht. Deze vorm wordt vaak gebruikt door notarissen.

In voorgaande gevallen wordt dus, uitgaande van een voorvader of voorouders gezocht naar nakomelingen; bij een kwartierstaat is sprake van omgekeerde volgorde. Uitgaande van een persoon volgt men de weg van de top naar de wortels. Dus ouders, vier grootouders, acht overgroot­ouders enz. In generatie 29 staan niet minder dan 268.435.456 personen aan de basis van de jongste generatie.

Ten aanzien van de rapportages wil ik benadrukken, dat de gegevens bereffende de families Erbé en De Gooijer door mijzelf zijn verzameld uit, respectievelijk geverifiëerd via oorspronkelijke en betrouwbare bronnen. De overige familiegegevens zijn via derden (o.a. familiedocumentatie en internet) verzameld en door mij geordend geregistreerd. Voor correctie en aanvullingen houd ik mij aanbevolen.
Parenteel Erbé
 
Parenteel
De Gooijer
Parenteel Mantjes
Parenteel Goedhart
Parenteel Grimbergen